Podziękowanie dla Pani Anny Schmidt-Szałowskiej

We wrześniu tego roku, Radę naszej Fundacji opuściła Pani Anna Schmidt-Szałowska. Pani Annie dziękujemy za wiele lat owocnej współpracy i inspiracji. Życzymy dużo dobra i siły na kolejne lata zasłużonego odpoczynku.

Anna Schmidt-Szałowska urodziła się w Warszawie w 1936 roku. Jest absolwentką Gimnazjum im. Narcyzy Żmichowskiej w Warszawie. Ukończyła studia na Wydziale Chemicznym Politechniki Warszawskiej, a doktorat uzyskała w Instytucie Chemii Organicznej Polskiej Akademii Nauk. Przez dwadzieścia pięć lat pracowała jako pracownik naukowy Instytutu, następnie na stanowisku dyrektora Biura Analiz i Programowania w Sekretariacie Polskiej Akademii Nauk.

Z Fundacją im. Jadwigi Chylińskiej Pani Anna związana jest od początku powstania organizacji. Zawsze wspierała nas życzliwą obecnością i dobrą radą.

W Radzie Fundacji Panią Annę zastąpił mecenas Tomasz Korolko. Do Zarządu Fundacji dołączył Pan Michał Karp.