Konkurs plastyczny dla gimnazjalistów

Fundacja im. Jadwigi Chylińskiej z siedzibą w Warszawie, ogłasza II Konkurs Plastyczny dla gimnazjalistów Temperantia czyli umiarkowanie na co dzień”.

Zapraszamy do przesyłania prac plastycznych na temat „Temperantia czyli umiarkowanie na co dzień” (forma pracy dowolna, prosimy o przesyłanie skanów lub zdjęć pracy, format JPEG lub TIFF).

Umiarkowanie to umiejętność korzystania z dóbr zgodnie z ich celem. Przykładów ćwiczenia tej umiejętności na co dzień jest mnóstwo: wyłączanie gry w czasie kiedy powinniśmy odrabiać lekcje; odkładanie telefonu, żeby nie marnować czasu na przeglądanie niepotrzebnych nam informacji czy przeszkadzać kolegom w czasie nauki; rezygnowanie z trzeciego batonika przy oglądaniu ulubionego serialu; nie kupowanie kolejnej niepotrzebnej rzeczy. Czekamy na Wasze plastyczne odpowiedzi jak rozumieć umiarkowanie w życiu codziennym.

Prace wraz z krótkim opisem (1-2 zdania), imieniem i nazwiskiem autora oraz adresem do korespondencji można nadsyłać do 30 czerwca 2016 r. na adres mailowy: biuro@fundacjachylinskiej.pl

Prosimy o dodanie oświadczenia: „Zgadzam się na umieszczenie mojej pracy na stronie internetowej Fundacji im. Jadwigi Chylińskiej”.

Do udziału w konkursie zapraszamy uczniów gimnazjów. 30 wybranych uczniów, którzy prześlą w terminie pracę spełniającą określone wyżej kryteria, otrzyma nagrodę rzeczową- prezent dla całej Rodziny- grę Pytaki (http://pytaki.pl/) oraz jeden egzemplarz książki „Wspomnienia” Jadwigi Barbary Chylińskiej, wydanej w 2014 przez Fundację.

PYTAKI visual - nowe wydanie